Na tomto webe používame súbory cookie, aby sme vám umožnili funkciu objednávania (funkčné cookies) a na analýzu návštěvnosti Google analytics (analytické cookies).

 
Jablkové pochúťky
 

Ovocné recepty

Jablkové pochúťky

Plnené jablkáIngrediencie:200 ml šľahačky, 1 bielok, 8 jabĺk, 50 g mletých orechov, 1 citrón, 200 g cukru, voda.Postup prípravy:Jablká umyjeme, olúpeme a vydlabeme. Potom ich dáme variť do vriacej vody spolu s 50 g cukru a citrónovou šťavou. Keď sú uvarené, vyberieme ich a do vody, v ktorej sa varili, nasypeme zvyšný cukor a jablkové šupky. Sirup, ktorý vznikne, necháme zovrieť, pretrieme cez sitko a odložíme. Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame doň orechy a …
celý článok
 
Ovocné šaláty
 

Ovocné recepty

Ovocné šaláty

Ovocný šalát so škoricouIngrediencie:vodný melón, nektarinky, jablká, škorica.Postup prípravy:Ovocie nakrájame na kocky, premiešame so škoricou (alebo škoricovým cukrom). Vychladíme a podávame. Jablkový šalát s vlašskými orechmiIngrediencie:250 g letných jabĺk, 1 hlávkový šalát, 1 mladá cibuľa, 1 Harmónia Chuti, 2 lyžice vlašských orechov, šťava z jedného citrónu.Postup prípravy:Očistený šalát rozoberieme na jednotlivé listy, jablká zbavené jadierok nakrájame aj so šupkou na tenké…
celý článok
 
Ovocné nápoje
 

Ovocné recepty

Ovocné nápoje

Orieškové mliekoIngrediencie:120 g pražených strúhaných orieškov, 1 l mlieka, 70 g cukru, vanilkový cukor.Postup prípravy:Oriešky zalejeme vriacim mliekom a na 1/2 hodinu prikryjeme. Potom mlieko precedíme. Podávame teplé i vychladnuté.Čerešňové mliekoIngrediencie:1/8 l čerešňovej šťavy, 1/4 l mlieka (1/8 - l/8), cukor, citrón, vanilka.Postup prípravy:Šťavu dobre vymiešame s vanilkou, cukrom, prichutíme citrónovou šťavou prípadne škoricou. Jahodové bowleIngrediencie:500 g zrelých …
celý článok
 
Ovocné múčniky a jedlá
 

Ovocné recepty

Ovocné múčniky a jedlá

Ríbezľový koláč od pani BottovejPotrebujeme:40 dkg miešanej múky, 25 dkg Palmarinu, 15 dkg práškový cukor, 2 – 3 PL kyslej smotany, 1 prášok do pečiva, 4 žĺtkySneh: 4 bielka, 30 dkg cukru, 60 dkg ríbezlíAko na to:Vypracujte cesto, rozvaľkajte, dajte predpiecť na vymastený a pomúčený plech. Predpečené natrite ríbezľovým lekvárom, dajte naň „sneh“ a dajte dopiecť.Sneh: Vyšľahajte bielka s cukrom, jemne primiešajte ríbezle.Kiwi zákusokPotrebujeme:Cesto: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 15…
celý článok
 
Ovocné jedlá na slaný spôsob
 

Ovocné recepty

Ovocné jedlá na slaný spôsob

Marhuľové chuťovkyPotrebujeme:syr rokfort, maslo, marhuľový kompót, koňak, upražené olúpané mandle, rožkyAko na to:Maslo s prelisovaným rokfortom vymiešajte do peny, pridajte nadrobno posekané marhule, trochu koňaku a dobre premiešajte. Zmesou natrite plátky rožkov, do stredu dajte kúsok marhule a okolo nej nasypte upražené mandle.Syrová roláda s brusnicamiPotrebujeme:150 g tvrdého syra eidam, 100 g syra rokfort (niva), 100 g mäkkého taveného syra, 100 g tvrdého údeného syra, 50 g bryn…
celý článok
 
Kompóty
 

Ovocné recepty

Kompóty

Hroznový kompót v želéPotrebujeme:1 kg modrého hrozna, 20 dkg želírovacieho cukru, ½ l vody, šťava z ½ citrónaAko na to:Hrozno umyte a otrhajte od stopiek, tak aby sa nepoškodili bobuľky. Vodu priveďte k varu a vmiešajte do nej želírovací cukor a citrónovou šťavu. Keď sa cukor rozpustí, teplotu zmiernite a do cukrového nálevu vsypte bobule hrozna. Krátko povarte, asi 2 min. Preložte do pohárov, ktoré pevne uzavrite a otočte hore dnom.Korenené hrušky s vanilkový…
celý článok
 
Lekváre, džemy a marmelády
 

Ovocné recepty

Lekváre, džemy a marmelády

Čerešňový džemPotrebujeme:1 kg vykôstkovaných čerešní, 0,40kg cukru, 1 Gelfix 1:2, čajovú lyžičku kyseliny citrónovejAko na to:Čerešne zasypeme cca 100g cukru a necháme pár hodín odstáť (uvádza sa pol hodina, ale môžete kľudne aj cez noc..), následne z časti postláčame (aby ostali aj väčšie kusy) a dame variť. Masu privedieme do varu, necháme za stáleho miešania povariť dve minúty a následne pridáme Gelfix rozrobený s dvoma lyžicami cukru. Varíme ďalších 5 minút. Potom p…
celý článok
 
Ovocné krémy a marinády
 

Ovocné recepty

Ovocné krémy a marinády

Gaštanový maslový krémPotrebujeme:200 g gaštanového pretlaku, 300 g masla, 250 g kryštálového cukru, 0, 8 dl vody, 0, 2 dl rumuAko na to:Na cukor nalejte vodu a varte tak dlho, až sa na dne nádoby robia bublinky. Uvarený cukor vychlaďte, pridajte pokrájané maslo, gaštanový pretlak, rum a vyšľahajte na ľahký krém.TIP: Gaštanový maslový krém použite napr. tmavé piškótové korpusy a ozdobte bielou šľahačkou.Mandľový krémPotrebujeme:200 g mandlí, 1 dl mlieka, 20 g želatíny, 100 g cukru…
celý článok
 
Nešpecifikované recepty z ovocia
 

Ovocné recepty

Nešpecifikované recepty z ovocia

Ovocná detská výživaPotrebujeme:5 kg jabĺk, 2, 5 l vody, 3 pudingy, ½ l vodyAko na to:Jablká olúpte odstráňte jadrovníky. Dajte variť do 2,5 l vody. Sceďte a zmiešajte s uvarenými pudingom v ½ l vody. Dajte do pohárov a sterilizujte 20 minút pri 80 °C.TIP: Do výživy môžete pridať aj broskyne alebo marhule. Môžete pridať aj jahody, tie však nevarte. Ovocná bombaIngrediencie:40 dkg ananásu, 40 dkg mandaríniek, 30 dkg jahôd, 40 dkg hrušiek, 40 dkg dyne, 15 dkg práškového cu…
celý článok
 
Ovocné polievky
 

Ovocné recepty

Ovocné polievky

Broskyňová polievkaIngrediencie:300 g broskýň, 100 ml sladkej smotany, 20 g masla, 100 ml červeného vína, 40 g hladkej múky, citrónová šťava, 80 g cukru, 700 ml vody.Postup prípravy:Umyté a vykôstkované broskyne uvaríme vo vriacej a osladenej vode a pretrieme cez sitko. Z masla a múky urobíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z broskýň a smotanou. Chvíľu povaríme a napokon dochutíme červeným vínom a citrónovou šťavou. Polievku podávame vychladenú.Čere…
celý článok
 
Ovocné vína
 

Ovocné recepty

Ovocné vína

Ríbezľák nášho dedula (môjho otca   =;o)  )S týmto receptom sa potýkam už roky a skúsenosti sú už skutočne veľké (a z roka na rok rastú). Príprava je jednoduchá - ríbezle, obraté spolu so strapinami, v prvom rade dôkladne odšťavíme (ideálny je legendárny mlynček znyčky Tuti frutti). Ideálny pomer je čiernych a červených ríbezlí je 1:1, v prípade pridania bielych ríbezlí tieto klasifikujeme ako červené. V prípade iného pomeru sa nič závažného…
celý článok