Na tomto webe používame súbory cookie, aby sme vám umožnili funkciu objednávania (funkčné cookies) a na analýzu návštěvnosti Google analytics (analytické cookies).

Ovocné nápoje

Ovocné nápoje

Orieškové mlieko

Ingrediencie:
120 g pražených strúhaných orieškov, 1 l mlieka, 70 g cukru, vanilkový cukor.

Postup prípravy:
Oriešky zalejeme vriacim mliekom a na 1/2 hodinu prikryjeme. Potom mlieko precedíme. Podávame teplé i vychladnuté.


Čerešňové mlieko

Ingrediencie:
1/8 l čerešňovej šťavy, 1/4 l mlieka (1/8 - l/8), cukor, citrón, vanilka.

Postup prípravy:
Šťavu dobre vymiešame s vanilkou, cukrom, prichutíme citrónovou šťavou prípadne škoricou.

 
Jahodové bowle

Ingrediencie:
500 g zrelých jahôd, 4 broskyne, 2 lyžice cukru, 125 ml bieleho portského alebo tokajského vína, 400 ml vychladeného polosuchého sektu, 300 ml bieleho vína, lístky mäty.

Postup prípravy:
Jahody rozštvrtíme, broskyne pokrájame na kocky. Ovocie spoločne s cukrom vložíme do nádoby na bowle, pridáme portské víno a dáme asi na hodinu do chladničky. Potom prilejeme vychladený sekt a biele víno, ozdobíme lístkami mäty a môžeme podávať.

Jahodový shake

Ingrediencie:
500 ml vychladeného mlieka, 200 ml vanilkovej zmrzliny, 350 g jahôd, 150 ml smotany.

Postup prípravy:
Mlieko, zmrzlinu, smotanu a na kocky nakrájané jahody vložíme do mixéra a mixujeme cca 1-2 minúty až pokiaľ sa kokteil nespení. Potom vlejeme do pohára a ozdobíme čerstvou jahodou či lístkom mäty.

Ovocný koktail, ktorý zaženie hlad

Ingrediencie:
1 konzerva malého ananásového kompótu, Actimel, 1 lyžička carnitínu v prášku, banány, 150 ml odstredeného mlieka.

Postup prípravy:
Do mixéru dáme jeden malý ananásový kompót (bez šťavy), Actimel, 1 lyžičku carnitinu v prášku, 2 banány a dolejeme odstredeným mliekom na tri decilitre. Potom všetko rozmixujeme.

Kokteilová pochúťka

Ingrediencie:
300 g čučoriedok, 300 g jahôd, 1 banán, 200 g ostružín, 3 lyžice práškového cukru, 1 hrnček mlieka, 1 šľahačka v spreji.

Postup prípravy:
Ovocie, cukor a mlieko dáme do mixéra a rozmixujeme. Studený, osviežujúci kokteil nalejeme do pohárov a ozdobíme šľahačkou.

 
Jablkový kokteil

Ingrediencie:
300 g jabĺk, 1 lyžička masla, 1 škorica, 1/2 l mlieka, 4 lyžice ovocného sirupu, citrónová šťava.

Postup prípravy:
Ošúpané jablká zbavíme jadierok. Potom ich nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca. Posypeme cukrom, pridáme maslo a opláchnutú škoricu. Nalejeme niekoľko lyžíc vody a dusíme do zmäknutia. Z vychladnutých jabĺk odstránime škoricu a jablká rozmixujeme s vychladnutým mliekom, citrónovou šťavou a sirupom. Podľa chuti osladíme.

Alina

Ingrediencie:
33 cl medu, 3 lyžice malinového sirupu, 1/2 l vody.

Postup prípravy:
Zahrejeme med s vodou tak dlho, až sa med úplne rozpustí. Pridáme sirup a zamiešame. Nápoj podávame dosť teplý.

 
Ovocná dreň

Ingrediencie:
1 hrsť čerstvých alebo mrazených malín, 1 hrsť čerstvých alebo mrazených jahôd, 1 pohár pomarančového džúsu, (jablkový, hruškový, ...), 6 kociek ľadu.

Postup prípravy:
Všetko dáme do mixéra a chvíľu mixujeme, nie dlho, aby zmes ostala v hustom ľadovom stave.

 
Mrkvový džús

Ingrediencie:
1 kg mrkvy, 50 g lemonitu C (citrodeko), 1 kg cukru, voda

Postup prípravy:
Očistenú mrkvu uvaríme, rozmixujeme a pridáme vodu. Pridáme lemonit a cukor. Zmes doplníme vodou do celkového objemu 8 litrov, prevaríme a ešte horúce naplníme do fliaš. Po naplnení dáme fľaše na chladné miesto.

Podávame studené.


Bazová malinovka

Ingrediencie:
kvetov čiernej bazy, 40 dkg cukru, 4 citróny, 1/2 lyžičky kvasníc, 4 l prevarenej vody.

Postup prípravy:
Prevaríme 4 litre vody a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Do 5 l nádoby alebo inej otvorenej nádoby dáme kvety, cukor, na polovice rozkrojené citróny a droždie, zalejeme pripravenou vodou. Premiešame. Necháme 24 hodín odležať, občas premiešame. Pred zliatím vytlačíme citróny. Zlejeme cez lievik do plastových fliaš a dáme vychladnúť do chladničky. Podávame vychladené, môžeme doplniť kolieskom citrónu a ľadom, vznikne výborný osviežujúci nápoj. Pozor na kvasnice, musia byť čerstvé a v malom množstve, inak nápoj získa výrazne kvasnicovú chuť. Dá sa pripraviť i zo sušených kvetov bazy.